Zo zet je frustratie om in rust!

Ohhh, wat wordt er een een enorm beroep op je geduld en veerkracht gedaan momenteel! Andere maatregelen, nieuwe situaties, het blijft herpakken en doorgaan. Ook wij hebben dan te maken met frustratie momenten en dat zorgde voor inspiratie voor een nieuwe podcast aflevering en dit artikel!

Want hoe fijn is het, als je weet hoe je van frustratie naar rust kan gaan! 

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe frustratie bij jou tot uiting komt, oftewel, wat doe je, of hoe voel jij je als je gefrustreerd bent? Prikkelbaar, geïrriteerd, boos, huil je snel of ervaar je fysieke klachten? Waarom dit belangrijk is, is dit: Als je niet bewust bent van hoe frustratie zich bij jou uit, dan is het onmogelijk om om te turnen naar rust.

Alles wat je onbewust doet, gaat namelijk automatisch. Je hebt dus het bewuste nodig om te kunnen veranderen en te kiezen voor de route naar rust.

Daarnaast is het, om zoveel mogelijk frustratie te voorkomen, handig om te weten wat je frustratie-triggers zijn. Bij mij zijn dit bijvoorbeeld: Te veel prikkels om me heen, te veel mensen in 1 huis (dankjewel lockdown) en het hebben van te hoge verwachtingen. Als ik deze triggers vermijd of voorkom, heb ik automatisch ook minder gefrustreerde momenten.

Wanneer je eenmaal bewust bent van dat je in een gefrustreerde situatie zit of komt, heb je een keuze. Kies je ervoor om erin te blijven of kies je voor rust? Als je voor het laatste kiest, mag je het anders gaan doen dan je normaal gewend bent. In plaats van in de situatie te blijven en dus te kiezen voor frustratie, mag je dit keer uit te situatie stappen: ga wandelen buiten of ga naar een andere ruimte in huis en doe iets voor jezelf. Wat je aandacht geeft groeit. En daarbij: Je doorbreekt op deze manier letterlijk je gefrustreerde patroon, waardoor de emotie zakt en de mogelijkheid tot relativeren stijgt! Het 1 maakt plaats voor de ander. Het is namelijk onmogelijk om van jezelf te verwachten dat je in die gefrustreerde setting rust gaat vinden. Je herkent het vast wel, dat als je eenmaal gekalmeerd bent, je weer ruimte in je hoofd ervaart om te kunnen denken in oplossingen; in wat er wel kan, in wat er wel mogelijk is.

Het leven gooit nu eenmaal uitdagingen op ons pad (helemaal in deze lockdown-periode). Het is aan jou hoe je daarmee omgaat.

Blijf je ‘hangen’ in wat er niet kan en wat er anders allemaal wel had gekund, of zie je elk moment als een blanco startpunt en kijk je naar wat er wel kan? Ik kan je vertellen, als je voor dat laatste gaat, zit je on route naar rust.

Good to know: Zie het als een spel, als een uitdaging en begin elke keer weer opnieuw aan je route naar rust als frustratie zich aandient. Je kent je signalen. Zie ze. Voel ze. Sta erbij stil. Voel de frustratie, kies dan bewust voor rust en neem de route die daarbij hoort: Stap uit de situatie, kom in beweging, laat je emotie dalen en maak ruimte voor mogelijkheden en dus rust. Mocht je er niet uit komen of de situatie niet overzien, voel je vrij om mij een bericht te sturen via Instagram of mail me op info@coachvoorjeleven.nl. Ook kan je gratis mijn E-book downloaden waarin je gratis de 1e oefeningen van Personal Life Levels kan doen die jou helpen de focus op jezelf te krijgen, waardoor je rust gaat ervaren en de controle terugkrijgt over je eigen leven.

Lieve reminder: Bovenstaande heb ik ook moeten leren. Jaren geleden was ik een en al frustratie, irritatie en stress.

Ik heb inmiddels geleerd dat ik elk moment opnieuw kan kiezen voor rust (lees in dit E-book hoe) waardoor het me is gelukt om na 3 burn-outs relaxed en energiek te leven. Puur door mezelf te leren kennen, mezelf uit te dagen en de stappen te zetten die nu verwerkt zijn in Personal Life Levels. Het coachprogramma waarbij ik jou persoonlijk 24/7 coach aan de hand van 7 levels, zodat ook jij voor altijd relaxed leeft.

Wil je de bijbehorende podcast beluisteren? Luister de 28 minuten durende aflevering door op deze link te klikken! Je kan hem nu luisteren of zet hem in op het moment dat je gefrustreerd bent en naar buiten gaat voor een wandeling. Heb je meteen inspiratie om de stappen uit te proberen 😀

Heel veel liefs Inge