Van mentale naar fysieke obstakels

Geschreven door: Inge

Van mentale naar fysieke obstakels!

Een mens ervaart veel pieken en dalen in het leven. Ik ben ook in mijn leven een aantal mentale obstakels tegengekomen. Variërend van een kind zijn van gescheiden ouders tot het verlies van dierbaren.

Ik heb ze ervaren als obstakels. Enorme bergen, omdat ze heftig, slopend en uitputtend waren. Doordat ik vaak, voor mijn gevoel, onderuitging (burn-out), heb ik jaren de overtuiging gehad, zwak te zijn. Veel mensen die ik spreek die last hebben van paniekaanvallen, angst of stress, hebben deze overtuiging ook. Maar niks is minder waar! Je bent juist tè sterk en tè lang streng geweest voor jezelf. En geloof me, dat is slopend….

Kijk naar de feiten die er liggen en gooi die nare beperkende overtuigingen de deur uit, want ze helpen je niet verder. Als ik het doorzettingsvermogen heb om mentale obstakels te doorstaan, moet dat ook met fysieke obstakels kunnen.

Ik krijg namelijk altijd een kriebel in mijn buik als ik de aftermovie zie van de Obstacle Run van Strong Viking. Deze kriebel, dat eigenlijk een signaal vanuit je onderbewuste is, heeft me enthousiast gemaakt. Als ik Maarten zag finishen, was ik altijd zo trots.

Maar de beperkende overtuiging hield me tegen om het zelf te doen.  “Ik ben te zwak om een Viking Obstacle Run van 19 km te doen”.   Feit is, dat ik het nog nooit gedaan heb. Dus klopt mijn overtuiging? Nee!

Om hem kracht bij te zetten, ga ik me opgeven voor: The Viking Run, the Hills edition, van 19 km in mei 2018. Ik ga ervoor trainen en ga hem samendoen met o.a. Maarten en mijn broertje. De finish is mijn doel, maar ik wil ook de reis ernaar toe bewust beleven en vastleggen. Welke beperkende overtuigingen en mentale obstakels kom ik tegen onderweg? Hoe ga ik daarmee om? Ga ik spijt krijgen? Ik ben erg benieuwd en zie het als een uitdaging. Want volgens mij kunnen we veel meer dan we denken!

Je kan beter spijt hebben van de dingen die je WEL hebt gedaan, dan van de dingen die je NIET hebt gedaan….

Op de hoogte blijven? Volg onze ervaringen op Instagram!