Van drie burn-outs naar levenslang vrij!

“Wat deed je de laatste keer anders, waardoor je wel goed herstelde?”

Een mooie vraag die een cliënte tijdens een LEVEL gesprek aan mij stelde. We hadden het over mijn burn-out periodes. Dat zijn er welgeteld 3, waarvan de laatste 5 jaar geleden is.

Het verschil tussen de 1e 2 en de laatste burn-out is dat ik de 1e keren mijn herstel liet leiden door hulpverleners. Ik deed wat er van me werd gevraagd, slikte medicijnen omdat ze zeiden dat dat nodig was, deed oefeningen die goed voor me zouden zijn en kwam netjes op elke afspraak opdagen.

Theoretisch, schematisch en voldoen aan de verwachtingen van anderen. En laat dat nou net een patroon van me zijn, waar ik destijds ontzettend bedreven in was. Tot het perfectionische af. Dat ging me goed af. Ik herstelde en volgde braaf het advies op van de bedrijfsarts en ging weer aan het werk.

Dit heb ik 2 burn-out periodes zo gedaan, met het gevolg dat ik een paar maanden na mijn herstel weer langzaam afgleed. Wat bleek. Ik was niet veranderd. Ik had mijn patronen niet veranderd die me in eerste instantie de burn-outs in hadden geholpen. Ik bleef doen wat een ander van me verwachte, ik bleef perfectionistisch en luisterde daarbij totaal niet naar wat mijn gevoel me ingaf.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Een harde les, waar veel verdriet in voorkwam, maar deze harde les gaf me tegelijkertijd een ontzettend waardevol inzicht, waar ik nu en de rest van mijn leven de vruchten van pluk:

“Als ik met liefde vertrouw op mijn gevoel, mijn intuïtie, dan volg ik mijn pad. En dat pad leidt me elke dag naar momenten die me echt vervullen.”

Ik heb afscheid genomen van oude patronen die me niet meer lieten groeien en heb heel bewust voor mezelf gekozen. Alles bleek al die tijd al in me te zitten, maar ik gaf er geen aandacht aan. Sinds ik aandacht ben gaan geven aan mezelf, heb ik mezelf ont-dekt. Wat je aandacht geeft groeit!

De keuzes die ik maak zijn bijna allemaal gebaseerd op mijn intuïtie. En elke keer als ik deze les doorgeef aan mijn lieve clienten en hun groei zie, dan brengt dat een glimlach op mijn gezicht.

Liefs Inge

ps. Ook toe aan rust? Vraag hier een vrijblijvend LEVEL gesprek met mij aan. Of download het gratis E-book waar je alvast de eerste oefeningen kan doen, die je helpen naar een bewuster leven!