De eerste slachtoffers van drukte zijn vaak onze dierbaren

Geschreven door: Inge

Best schokkend, vind je niet?

En toch maken de meesten van ons er zich schuldig aan. Want wat schrap je als eerste uit je agenda tijdens een drukke week, of zelfs weken of maanden lang? Precies, de momenten die je voor jezelf had ingepland of de leuke momenten met je vrienden.

Waarom doen we dat? Omdat het makkelijker is om gehoor te geven aan je verplichtingen, je werk en alle vragen van buitenaf. Vaak zijn we te moe om de discussie aan te gaan. En soms is de reden dat we ook niet weten wat we wel willen, dus geven we maar gehoor aan alles waarvan we denken dat het moet. En dan is je leven dusdanig vol, dat er simpelweg geen plek meer is voor de leuke dingen, waar je hoogstwaarschijnlijk meer energie van krijgt.

Ken je het filmpje van de vaas met stenen, kiezels en zand? Hierin wordt heel mooi in beeld gebracht wat wij bedoelen met hoe jij invulling geeft aan je leven. Maar hoe rangschik je je prioriteiten opnieuw? Door op avontuur te gaan. Ga jezelf ontdekken, jouw waarden, jouw levensdoelen. Als je dat helder hebt voor jezelf, weet je wat jouw prioriteiten zijn en ga jij je pot als eerste vullen met de voor jou belangrijkste dingen. Je vult je leven dusdanig in, dat er geen ruimte meer is voor de dingen die er bij komen, die je niet vervullen, maar energie kosten. Klinkt simpel, maar in de praktijk is het natuurlijk niet na het lezen van deze blog opgelost.

Maar… het leuke is, er is een manier om dit in de praktijk toe te gaan passen! En dat resultaat kan je bereiken in slechts twee (ja, echt twee) dagen! Deze tweedaagse ontdekkingsreis noemen wij de Discovery Workshop. Hierin leer je jouw waarden kennen, jouw levensdoelen en jouw Big Five for Life. Na deze dagen, ga je hem leren toepassen tijdens de follow up van drie maanden, zodat je hem echt gaat (be)leven.

Wij hebben ook jaren geleefd volgens alles wat moest, correctie, waarvan we dachten dat het moest. En gelukkig weten wij nu hoe het moet, door te leren ont-moeten en te ont-dekken wat ons gelukkig maakt. Even resetten en stilstaan bij wat jou beweegt, wat zijn jouw drijfveren, waar haal jij energie uit. Als je vanuit die intentie jouw leven leeft, gaat alles makkelijker, sta je in je kracht en ga je dat ook uitstralen. In het begin voelt het misschien egoïstisch om een keus voor jezelf te maken. En toch is het niet egoïstisch. Een mooier leven begint bij jezelf. Want uiteindelijk kan jij er beter voor je naasten zijn, als jij je goed voelt:)

Heb je na het lezen vragen of wil je iets met ons delen? Neem gerust contact met ons op!