Pas op waar jij je hoofd mee vult!

Ik kies ervoor (door aandacht te geven aan Personal Life Levels) om mijn leven te vullen met dingen waar ik blij van word, energie van krijg en enthousiast van raak. Hardlopen, wandelen in de natuur, een inspirerend boek lezen, een fijne podcast luisteren, hip hop choreo video’s kijken met de muziek keihard in mijn oren, in gesprek zijn met mooie mensen enz enz.

Daar hoort ook bij dat ik bewust kies om bepaalde dingen niet te lezen, niet te zien en niet te horen. Dingen zoals het nieuws. Of alle prikkels, gedachten, meningen en ‘feiten’ die op bepaalde nieuwsoverzichten worden getoond.

Weten hoe jij bewust voor jezelf kan gaan kiezen? Download gratis dit E-book.

Je hebt gemiddeld 60.000 gedachten per dag, waarvan 95% de dag(en) erop weer worden herhaald. Als deze gedachten veelal bestaan uit negatieve gedachten en angst die je verkrijgt vanuit het nieuws, dan ga je dit ook merken aan je stemming.

Ik kies ervoor om mijn hoofd te vullen met gedachten die mij helpen. Die bijdragen aan mijn levensgeluk, mijn energie, mijn positiviteit en mijn gezondheid. Het heeft niet alleen effect op hoe jij je in je hoofd voelt, maar ook in je lichaam. Mensen die veel klagen, hebben vaak ook veel lichamelijke klachten. Misschien herken je dit bij jezelf? Of ken je iemand in je omgeving waar je dit aan doet denken?

Pak zelf de controle over je eigen lijf en leven.

Laatst zei iemand: ‘Maar je moet toch op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurd?’ ‘Van wie moet dat?’ was mijn antwoord.

Wie zegt dat dat moet? Dat jij vindt dat dat moet, dat is jouw keuze. Maar jouw keuze hoeft niet mijn keuze te zijn. En nog iemand zei: ‘Ik word helemaal gek van al dat nieuws, het gaat alleen maar over …’ ‘Je hoeft er niet naar te kijken. Je kan kiezen.’ was mijn antwoord. Verbaasd, maar nog niet in actie komende, zei ze ‘Ja dat is ook zo…’

Wees bewust. Kijk eens kritisch naar de dingen waar jij naar kijkt, wat je leest en waar je naar luistert. Helpt het jou relaxter te worden of word je er alleen maar gestrester door? Als je daar eenmaal bewust van bent, heb je ook de mogelijkheid om het anders te gaan doen!

Kijk bijvoorbeeld maar 1 keer per dag naar het nieuws, als je wel op de hoogte wilt blijven, maar er niet de hele dag door mee gevoed wilt worden.

Luister naar een fijne inspirerende podcast ; ik neem regelmatig een aflevering op onder de naam van Persoonlijke Podcast, deze kan je via deze link vinden!

Lees een mooi boek waarin je wordt meegenomen naar een andere wereld.

Ga in gesprek met diegene waarvan je weet dat je daar helemaal enthousiast door raakt.

Kijk al wandelend naar de mooie natuur, die binnen handbereik is.

Al deze zorgvuldig gekozen momenten samen vullen jouw dag. Dagen worden een week, en de weken worden jouw leven. Het is aan jou hoe jij je leven gaat vormgeven!

Wil je het anders, maar vind je het lastig waar te beginnen? Of heb je bovenstaande wel helder, maar lukt het nog niet om dit in de praktijk toe te passen? Laat het me gerust weten door een bericht te sturen via Instagram @coachvoorjeleven of neem contact met me op door middel van dit contactformulier.

Liefs Inge