Geschreven door: Inge

Even geen social media. Heel bewust heb ik afgelopen weekend een ‘anti-socialmedia-weekend’ ingelast. Voor ons bedrijf zit ik veel op Facebook en Instagram, wat ik ontzettend leuk vind om te doen! Maar, er zit wel een keerzijde aan en dat is dat ik altijd ‘aan’ sta.

Dit merk ik aan mijn hoofd, die ratelt maar door met ideeën. Wat ontzettend leuk is, want ik krijg er ook energie van. Maar (weer maar), om de balans erin te houden, is het wel goed, om ook rust in je hoofd te ervaren…. De balans creëer ik normaal gesproken door te sporten en door yoga. Nu was ik klaarblijkelijk toe aan meer rust.

Ik dacht dat ik het zou gaan missen. De reacties, de gesprekken die in de chat op gang komen, het delen van ervaringen. In tegenstelling tot het missen, vond ik het wel even lekker. Even alleen bezig zijn met het hier en nu. Zaterdagmiddag heb ik heerlijk een tijdschrift gelezen met een bakje thee. Af en toe kijkend uit het raam naar de kinderen die lekker buiten aan het spelen waren. Deze momenten zitten nu echt in mijn herinneringen. Dit zijn prachtige museummomenten geworden.

Een paar keer ging mijn hand, als automatisme, naar mijn telefoon. En dan besef je echt dat het een gewoonte is geworden, om regelmatig je apps bij langs te gaan. Zo snel als ik me daar bewust van werd, zo snel was de gewoonte, om mijn telefoon te pakken, weg.

Zolang je een keuze voor jezelf maakt, in dit geval even geen social media, krijg je daar een snel bevredigend effect door. En dat snelle effect maakt dat je datgene vaker voor jezelf gaat inplannen.

Zondag hebben we de verjaardag van onze zoon gevierd. Ook daarbij was ik compleet in het moment en niet afgeleid door reacties en felicitaties op internet. Samen zijn met mijn dierbaren die écht aanwezig waren. (Eén van mijn Big Five for Life)

De conclusie is dat ik absoluut online blijf op social media, omdat ik dat ontzettend leuk vindt. Maar om de balans erin te houden, ga ik met regelmaat een paar offline-dagen inplannen. Puur om nog meer in het moment te zijn en meer te genieten van wat er om mij heen gebeurd.

Uiteindelijk draait het leven om in balans zijn. Op welk vlak dan ook!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur me een berichtje!

Liefs Inge

Voor nog meer inspiratie