Moet jij ook zoveel?

Dit artikel heeft Inge, als contributor, geschreven voor STRESSEDOUT – het online magazine over stress, balans en innerlijke rust.

Er zijn veel vrouwen die gebukt gaan onder het woordje moet. Letterlijk. Ik ben nogal visueel ingesteld en zie dan van die enorme letters M O E T op hun schouders rusten… Als ik met ze meeloop, voel ik de last van de letters die ze meedragen.

Het leven dat ze leven vormt zich er ook naar, dat ze het gevoel hebben dat ze van alles moeten. Zonder dat ze het zelf door hebben, zijn ze slachtoffer geworden van een woord dat ze vaak uitspreken.

Ik loop naast haar en heb in de eerste 10 minuten, terwijl ik geniet van de vogels in de lucht en de natuur die met de storm meebeweegt, haar al welgeteld 8 keer het woord moet horen zeggen. Hij lijkt standaard bij elke zin te horen. Waar ze met ‘Ik’ begint, volgt er een ‘moet’.