Geschreven door: Inge

Het hoekje van de bank, jarenlang mijn comfortzone. En echt comfortabel kon ik het niet noemen. De tijd die ik daar doorbracht bestond uit zitten, liggen, huilen en slapen. Intens verdrietig, depressief en opgebrand. Een gevecht. Ik wilde wel anders voor mijn kinderen, maar wist niet hoe. Het ontbrak me aan energie. Wilskracht en doorzettingsvermogen was er wel. Al kwam ik daar later pas achter. Tijden dacht ik, mede door het beeld wat geschetst wordt door mensen die het zelf niet ervaren, dat ik zwak was en niet doorzette, want ja, ik kon en deed immers niks meer.

Niks. Niets. Rust. In die periode iets verschrikkelijks, want ik voelde het allemaal. In tijden van niks ga je voelen. Intens voelen. Niks bleek ik nodig te hebben. De diepte in. Ont-moeten. Ont-dekken. Een zee van niks.

Stapjes. Kleine stapjes. In beweging. Kleine stapjes buiten mijn comfortzone. De deur uit. De tuin in. De tuin uit. De wereld in. Leven.

De kleine stapjes gaven me vertrouwen. Hoe eng ze ook waren, maar ze gaven me vertrouwen. Een nieuwe ervaring. Een doel. Er zijn. Voor mijn kinderen, voor Maarten, voor mijn familie en vrienden.

Kleine stapjes vermenigvuldigen. Mijn comfortzone werd groter en de comfort erin werd fijner. Er ontstonden blije momenten, herinneringen, met een lach en een traan. Een gevecht, waarin ik begon te leven en er hoop ontstond. De stappen versnelden zich. Hardlopen. Met muziek. Ik ontdekte mijn levensdoelen met de Big Five for Life methode. Waarom ben ik hier? Waar leef ik voor? Ont-dekken. Leven.

Ik zie. Ik voel. Ik besta. Ik ben. Ik leef. Ik geniet. 

Liefs Inge | Als coach en ervaringsdeskundige help ik vrouwen de waarde van het leven te ontdekken en te beleven.