Geschreven door: Inge

De kracht van focus. Ken je dat? Dat als je bezig bent met het kopen van een nieuwe auto, als voorbeeld nemen we een witte golf, dat je dan opeens allemaal witte golfjes ziet rijden? Of als je een kinderwens hebt, je opeens allemaal zwangere buiken ziet? Of als je op zoek bent naar een huis dichtbij de stad, dat je opeens allemaal passende advertenties voorbij ziet komen?

Dat doet focus met je. Je brein is ermee bezig en daardoor vallen de onderwerpen naar je toe. Dat gebeurt ook als je je Big Five for Life hebt ontdekt. De 5 dingen die jij wilt doen, zien en ervaren zijn geen toeval, die vallen je toe.

Wat wil jij? Kan je daar meteen antwoord op geven? Of moet je geforceerd op zoek en kom je misschien tot 1 of 2 dingen? Geen paniek. De meesten kunnen hier niet 1,2,3 antwoord op geven.

Weet je wie wel? De miljoenen mensen die hun Big Five for Life hebben ontdekt. Want als je helder hebt wat jouw reden van bestaan is en jouw 5 levensdoelen, dan creëert je brein aandacht voor die 5 dingen. Je fladdert niet meer besluiteloos van hot naar her, maar doet waar jij energie van krijgt!

En het belangrijke is dat het jouw 5 levensdoelen zijn. Leef je daar naar, dan sta je in je kracht. Je geniet, de momenten die je beleeft blijven je bij en je voorkomt er spanningsklachten mee, want je bent trouw aan jezelf.

Zo ook bij Maarten. Die heeft o.a. reizen in zijn Big Five for Life staan. Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld. Genieten. Ervaringen opdoen. En vooral museummomenten verzamelen. (Klik hier voor het museumfilmpje als je nog niet weet wat museummomenten zijn) Zodat hij aan het eind van zijn leven kan zeggen: Ik heb geen spijt van de dingen die ik niet heb gedaan, want ik heb geleefd volgens mijn definitie van succes, mijn Big Five for Life. 

Hij kan terugkijken op een voor hem succesvol leven. Niet geleefd volgens de verwachtingen van anderen of de maatschappij, maar trouw geleefd aan zichzelf.

En omdat dit in zijn 5 levensdoelen staat, heeft hij een kompas die richting geeft aan zijn plannen. Je kan het zien als een soort stok achter de deur. Wat er in staat, ga je doen!

Waai jij met alle winden mee, omdat je niet weet wat jouw richting is? Mis je focus? Verlang je naar een leven waarin je trouw bent aan jezelf? Leven volgens jouw eigen verwachtingen? 

De eerstvolgende tweedaagse training die jou gaat helpen staat gepland op 17&18 juni. Na deze twee dagen, waarin je jouw Big Five for Life hebt ontdekt, ontvang je 3 maanden inspirerende online coaching, zodat jij alles ontvangt wat je nodig hebt om jouw leven een boost te geven, waardoor je niet meer besluiteloos bent, maar in je kracht staat!