Disconnect to reconnect

Geschreven door: Inge

Heb jij je volledige aandacht bij jezelf? Bij wat er om je heen gebeurd?

Afgelopen vrijdag in een uitzending van De Wereld draait door ging het over aandacht en over hoe socialmedia je aandacht verstoort. En aandacht is van essentieel belang. Net zo van belang als voeding, beweging en een doel hebben.

Wat gebeurt er met jou als je je telefoon letterlijk links laat liggen en aandacht richt op jezelf?

Wij hebben het laatst uitgeprobeerd. Mede als gevolg van drukke werkmaanden waarbij we nonstop met onze computer en telefoon bezig waren. We waren moe en toe aan rust. Ja, ook als lifecoach val je soms terug en heb je momenten nodig die je bewust maken dat je jezelf aan het voorbij lopen bent…

Deze bewustwording en de uitzending bij DWDD maakte dat we de telefoon weg gingen leggen. Wel het geluid aan, zodat we bereikbaar waren, maar niet op Facebook, Instagram, Whatsapp of e-mail gekeken. Even alleen aandacht voor onszelf en de kinderen.

En wat gebeurde er? Er ontstond ruimte en ontspanning. Aandacht voor jezelf, voor elkaar en met wat we aan het doen waren. Ontspanning en daardoor meer bewuste momenten.

Bewezen is dat deze momenten langer in je herinnering, in je museum blijven, dan de momenten die je vastlegt op camera of plaatst op social media. Het krijgt meer waarde.

Tijdens onze vakantie in Frankrijk twee weken lang, heb ik zonder enige moeite, niet gekeken op social media, WhatsApp en mail. Echt even weg van huis, weg van alle prikkels en indrukken op de telefoon. Ik was in Frankrijk, met volledige aandacht en daar heb ik ontzettend veel mooie herinneringen aan over gehouden. Nu wil ik niet zeggen dat we helemaal geen social media meer moeten gebruiken, maar ik denk wel dat het goed is om af en toe even een socialmedia-pauze in te lassen.

Disconnect to reconnect. Al is het gewoon om jezelf eens te verrassen met wat er met jou gebeurd als je dit doet. Wat ervaar jij? Gaat het je gemakkelijk af of juist niet? Wat doe jij met de tijd die je anders aan je telefoon besteedde?

Bij deze daag ik jou uit, om deze week minimaal 1 dag je telefoon links te laten liggen. Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring! Deel en stimuleer deze uitdaging door iemand te taggen of te benaderen om deze uitdaging samen aan te gaan en laat ons weten hoe jij het hebt ervaren!

Tip: zet de meldingen uit van je app, facebook, insta of wat je ook gebruikt om de drang om te gaan kijken te verminderen.

Heel veel succes!