De waarde van het leven

Dit artikel heeft Inge, als contributor, geschreven voor STRESSEDOUT – het online magazine over stress, balans en innerlijke rust.

Vijf jaar geleden maakte ik kennis met de kwetsbaarheid van het leven. Na het binnenlaten van die kwetsbaarheid, volgde daaruit uiteindelijk dankbaarheid. Warm en vervullend. En dat bleek het begin van de rest van mijn leven – vol geluk en liefde.

‘Hoe kan het dat jij zo intens geniet?’ vraagt ze. Ik knik op haar vraag.

‘Het klinkt misschien gek, maar dat is vooral omdat ik heb van dichtbij heb ervaren hoe hard het leven kan zijn. Hoe soms de liefste mensen op jonge leeftijd overvallen worden door de dood. Als een monster dat om zich heen grijpt, dat iemand meetrekt, zonder rekening te houden met de gevolgen voor nabestaanden, die machteloos en verdrietig achterblijven.’

Mijn beste vriendin overleed aan kanker, dat gaf me een nieuwe kijk op het leven. Ik zie dat ze schrikt, ik besluit met haar verder mijn verhaal te delen…..