Eerst dit…. en dan ik!

Wist je dat deze leefregel de hoofdoorzaak is voor stress en burn-out? Deze leefregel put, vooral vrouwen, volledig uit.

‘Eerst de kinderen naar school en dan heb ik tijd voor mezelf.’ ‘Eerst het huis opruimen en dan kan ik rustig zitten.’ ‘Eerst maar deze de crisis doorstaan en dan ga ik aan mezelf werken.’

De ‘Eerst dit.. en dan ik..-leefregel’ zorgt ervoor dat jij jezelf compleet wegcijfert, waardoor jouw energielevel steeds lager wordt, je stressniveau veel te hoog is en je op de automatische piloot leeft.

Kortom; je wordt geleefd, bent snel geïrriteerd, hebt weinig geduld, snauwt tegen de kinderen en/of je partner, struikelt in de haast over de wasmand met je dagelijkse dosis ontploffing als gevolg.

Wanneer je dit blijft doen, is het vrij logisch dat je volledig uit balans raakt of al bent. De balans tussen jou en wat er verder speelt in je leven is weg. Er is te veel van ‘eerst dit’ en te weinig van ‘en dan ik’. Het gevolg van te veel ‘eerst dit’ is dat jij niet meer aan de beurt komt, want voordat jij bijna aan de beurt bent, heb je wel weer een volgende ‘eerst dit’ bedacht. Toch?

De momenten die jou energie bezorgen zeg je af of worden misschien niet eens meer ingepland, want je bent te moe bent om te praten, te moe om jezelf een schop onder de kont te geven om wel te gaan sporten, te moe om gezond te koken, waardoor jouw kostbare leven vervolgens bestaat uit alles buiten jezelf draaiende te houden terwijl jij zelf aan het afbrokkelen bent.

Wat nou als je de volgorde eens omdraait? Hoe zou het zijn als jij de ‘Eerst ik, en dan de rest’ als leefregel zou hebben?

Deze verandering heb ik zelf jaren geleden toegepast en dat heeft uiteindelijk, samen met de andere levels (te vinden dit E-book), geleid naar mijn volledige herstel. Als jij zorgt dat jij eerst aan de beurt komt, dan voorzie jij jezelf van essentiële energie en die energie kan je weer gebruiken om de andere dingen, let op: makkelijker en sneller, te doen!

Deze verandering zorgt ervoor dat jij enthousiast kan zijn, blij kan zijn, jij je gelukkig, ontspannen en in het moment kan voelen. Je snauwt niet meer, reageert begripvol en geduldig en soms betrap je jezelf er zelfs op dat je al fluitend de was doet en zelfs nog de tijd neemt om de kinderen op een relaxte manier naar bed te brengen met jahaa het vooruitzicht dat je ’s avonds ook nog gezellig kan bijkletsen met je vriendin(nen)!

En dit alles is mogelijk door 1 simpele verandering toe te passen: Eerst jij, en dan de rest.

Helemaal in een periode waarin je nu zit is het essentieel om nog beter voor jezelf te gaan zorgen. Je mag jezelf echt als prioriteit gaan zien. Dat is de enige manier om op een zo relaxed en plezierig mogelijke manier alle rollen te kunnen vervullen die je momenteel hebt te vervullen en het is de enige manier om jouw schadelijke stressniveau te verlagen.

Te veel en te lang stress in je lichaam hebben is de veroorzaker van heel veel mentale en fysieke klachten en dit gaat niet vanzelf over. Dat kan maar 1 iemand oplossen en dat ben jij. Waar is het wachten op?

Kan je daar wel wat inzichten en tools bij gebruiken? Vraag gratis een vrijblijvend telefonisch LEVEL gesprek aan met mij. Ik luister graag naar je en voorzie jou binnen 20 minuten van alles wat jij nodig hebt om instant energie en rust te voelen!

Heel veel liefs Inge